Vaccineren: duidelijkheid voor twijfelaars

Door de teruglopende vaccinatiegraad vond er deze zomer (2018) een georganiseerde campagne plaats om ouders over te halen om hun kinderen te laten vaccineren. Een paar dokters (huisarts en voormalig tropenarts Geert-Jan van Holten en longarts Sander de Hosson) twitterden hoe belangrijk het was om te vaccineren.

Bent u gaan twijfelen of u er goed aan doet om uw kind te laten vaccineren? Leest u dan verder.

Door C.F. van der Horst

6 september 2018

Oproep van Mark Rutte

Ongeveer tegelijkertijd met de twitterende dokters deed onze eigen minister-president Mark Rutte, mogelijk onder druk van de lobby van de farmaceutische industrie en hun frontgroepen, patiëntenverenigingen en enige dokters, op tv een oproep aan ouders om hun kinderen te laten vaccineren. Hij zei dat hij met het kabinet een vaccinatiegraad van 95% nastreeft.

Mark Rutte doet een oproep voor vaccineren
Premier Mark Rutte doet een oproep om te laten vaccineren (24 augustus 2018).

Waarschijnlijk heeft de premier een soortgelijke brief ontvangen als Donald Trump begin 2017. “Organisaties die families, leveranciers, onderzoekers, patiënten en consumenten vertegenwoordigen” verzochten de Amerikaanse president om openlijk te verklaren dat vaccins veilig zijn — met nul op het rekest. Trump ging niet overstag.

Ongewenste werkingen

Alle medicatie heeft ook ongewenste werkingen. Vaccineren is geen uitzondering. Het is altijd een afweging tussen voor- en nadelen. Soms kan het beter zijn iets niet te doen en onder andere omstandigheden misschien juist wel.

Een interessant artikel dat duidelijkheid verschaft, komt van de hand van mijn grote vriend Rudolf de Wit op Curaçao. Net zoals dokter Moolenburgh de grote motor was bij het stopzetten van de fluoridering van het drinkwater in Nederland (1976), was Rudolf de grote motor om hetzelfde voor elkaar te krijgen in Curaçao (2017). Zijn artikel is eerder verschenen in Support Magazine en vanwege het educatieve karakter wil ik het hier graag — en met toestemming — met u delen.


Even voor de duidelijkheid

“Vanwege de steeds terugkerende vraag of ik ‘tegen vaccinaties ben’ wil ik voor alle duidelijkheid een antwoord geven en dat antwoord ook vastleggen in Support Magazine.Support Magazine met artikel over vaccinatie

Niet tegen vaccineren

Ik ben NIET tegen vaccineren. Ik vind het een prachtige uitvinding, die mogelijk gekopieerd is uit het principe van de homeopathie: breng het lichaam in contact met een dode of sterk verzwakte ziektekiem (microbe, virus, bacterie, gif, kruid, metaal) zodat het lichaam antistoffen gaat aanmaken. Om deze simpele reden kan ik NIET en ZAL NOOIT tegen vaccinaties zijn. Je zou dus kunnen stellen dat ik PRO-vaccinaties ben.

Rudolf de Wit
Rudolf de Wit

Waar zit de kneep bij vaccineren?

Helaas worden bij vaccineren veel hulpstoffen gebruikt en daar zit de kneep. Ik ben namelijk WEL TEGEN het gebruik van:

 • Aluminiumfosfaat, omdat het metaal bewezen toxische effecten op het zenuwstelsel heeft.
 • Calciumchloride (dihydraat) dat schadelijk is bij inslikken en inademen en irritatie kan geven aan aderen, longen, maag-darmkanaal en ander weefsel.
 • Fenolrood (fenolsulfonftaleïne) dat genotoxisch is en mogelijk een oorzaak is van lever-, nier-, hart- en luchtwegbeschadiging.
 • Formaldehyde (formaline), een zeer giftige stof die het immuunsysteem verstoort.
 • Kaliumfosfaat dat gebruikt wordt als voedingsadditief (E340) en hyperactiviteit, darmstoornissen en een onbalans in het natuurlijk calcium / fosforevenwicht kan veroorzaken.
 • Kaliumchloride (E508), een zout dat van nature in het lichaam voorkomt en een rol speelt bij het reguleren van het kloppen van het hart
 • Neomycine dat bij een te hoge dosis giftig kan werken op het gehoor en de nieren.
 • Magnesiumsulfaat (E518) dat diarree en nieraandoeningen kan veroorzaken.
 • Mannitol (E421), een zoet- en antiklontermiddel dat uitdroging, nierstenen, misselijkheid, duizeligheid, flauwvallen en andere nare gevolgen kan veroorzaken.
 • Mononatriumglutamaat (MSG oftewel E621) dat hersenbeschadiging in het gebied van de hypothalamus, beschadiging van het hormoonstelsel, de vernietiging van hersencellen, problemen met voortplanting, leermoeilijkheden en hartritmestoornissen veroorzaakt en de symptomen van astma verergert.
 • Medium 199, een complex medium is dat polysorbaat 80 en andere substanties bevat.
 • Polysorbaat 80 (E433) dat ook gebruikt wordt in ijsjes, oogdruppels en antivries, met mogelijke bijwerkingen zoals uitslag, jeuk, moeilijk ademhalen, gezwollen mond, gezicht, lippen of tong, troebel zicht, pijn in de borst en verward zijn.
 • Zoutzuur (E507) dat in zeer kleine hoeveelheden in zwembaden gebruikt wordt en de mogelijke aantasting van de ademhaling, de bloedsomloop, het slijmvlies van de slokdarm en de maag en beschadiging van de bloedvaten kan veroorzaken.

En dan is er nog dit…

Verder ben ik TEGEN:

 • het gebruik van de zogenoemde ‘cocktails’ waarbij verschillende antistoffen in één toediening aan het lichaam gegeven wordt;
 • onnodige vaccinaties want kinderen moeten voor hun 18e levensjaar al zo’n 38 vaccinaties krijgen [in Nederland zijn het er zo’n 30];
 • vaccinaties wanneer het kind ziek is of een verzwakt immuunsysteem heeft;
 • wanneer iemand op één of ander kantoor of ministerie denkt te kunnen/mogen beslissen over MIJN kind, terwijl niemand een verklaring wil tekenen dat hij/zij (financieel) verantwoordelijk is voor verandering van de gezondheid bij mijn pasgeborene, kind, peuter of kleuter na een vaccinatie. Daardoor flip ik echt helemaal!

Even voor de duidelijkheid

Dus even voor de duidelijkheid: geef mij (of mijn kind) een vaccinatie

 • als het nodig is
 • nadat mijn kind een goed immuunsysteem heeft opgebouwd
 • als elk vaccin afzonderlijk toegediend kan worden
 • als er GEEN schadelijke additieven en ‘hulpstoffen’ zijn gebruikt en
 • als iemand een verklaring wil tekenen dat hij/zij alle verantwoordelijkheid op zich neemt….

Duidelijk?”


U kunt helpen!

Vindt u dit bericht interessant? Wilt u meer van dit soort informatie? Steun ons door uw donatie!

ValutaBedrag


Meer weten?

Het bovenstaand artikel bevat krachtige taal die duidt waar de schoen wringt en waar zelfs door dokters en de premier al te lichtvaardig overheen wordt gestapt.

Waarom is er zo’n strijd over vaccinaties? Waarom tonen de bijsluiters van het RIVM niet alle inhoudstoffen van vaccins? Wat is de invloed van de industrie op artsen en volksvertegenwoordigers en hoe komt deze tot stand?

Krijg de feiten. Koop en lees het boek Dodelijke leugens. Artsen en patiënten misleidKlik nu op de groene knop hieronder.

Direct bestellen

 

Wilt u allereerst een kennismaking? Vraag nu hier gratis het eerste hoofdstuk aan!


Copyright © 2018 C.F. van der Horst, Per Veritatem Vis. 
Alle Rechten voorbehouden. Het artikel van Rudolf de Wit verscheen eerder in Support Magazine (augustus 2018) en wordt met toestemming gebruikt.

Artsen en patiënten misleid