Gezondheid: hoe wil je oud worden?

Voor de meeste mensen is gezondheid belangrijker dan geld. Immers, hoe wil je oud worden? Hoe je op jonge leeftijd met gezondheid omgaat, is bepalend voor hoe fit en energiek je op je oude dag bent.

Helaas is gezondheid voor sommigen een niet nader omschreven en wellicht een ongrijpbaar concept. Ziekte of het gebrek aan gezondheid is vaak duidelijker. Je wordt dan immers harder met de gevolgen geconfronteerd dan met gezondheid het geval is.Door C.F. van der Horst

10-12-2013. Foto door zdenekfritz0 van Pixabay

Wat is gezondheid?

Volgens de World Health Organization (WHO) is de definitie van gezondheid “een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of zwakte.”

Deze omschrijving gaat dus verder dan je “redelijk” of “wel oké” voelen.

We staan niet vaak stil bij onze gezondheid. We worden liever niet geconfronteerd met wat je wel of niet mag eten en drinken. Of wat je wel of niet op je lichaam mag smeren. Dat is vaak veel te moeilijk en daarbij… zo’n vaart zal het wel niet lopen.

Als u zo denkt, dan hebt u absoluut gelijk. Een lichaam is verschrikkelijk sterk en kan heel wat verduren. Het is echter niet bestand tegen een continu bombardement van allerlei onnatuurlijke en giftige stoffen.  Er is een punt waarop de zogenaamde lichaamsbelasting (door onnatuurlijke chemicaliën) zwaarder weegt dan de veerkracht van het lichaam. Hoe ernstig en wijdverspreid is deze lichaamsbelasting?


Pesticiden

Uit een in 2013 gepubliceerd Duits laboratoriumonderzoek blijkt dat het merendeel van de Europeanen glyfosaat, het actieve bestanddeel van Monsanto’s pesticide Roundup, in het bloed heeft.  Bij 70% van de Duitse vrijwilligers werd glyfosaat in het lichaam gevonden! Bij Nederlanders ging het om 63%. Glyfosaat werd door het International Agency for Research on Cancer (IARC) van de WHO in maart 2015 geclassificeerd als “waarschijnlijk kankerverwekkend voor mensen.”

Cosmetica

Bij regelmatig lipstickgebruik “eet” een vrouw in haar leven een paar kilogram lippenstift. Hoe gezond is dat? Deodorant en cosmetica bevatten in veel gevallen propyleenglycol. Industriële toepassingen ervan zijn het gebruik als antivries en oplosmiddel, maar het goedje is sterk genoeg om kokkels van scheepswanden te verwijderen. Hoewel er weinig onderzoek naar gedaan is, acht men het gebruik in geringe hoeveelheden niet schadelijk.

Het veiligheidsinformatieblad (Material Safety Data Sheet) meldt echter dat herhaalde of langdurige blootstelling aan de stof schade aan organen kan veroorzaken. Volledigheidshalve raadt men als persoonlijke bescherming aan: “Veiligheidsbril. Labjas. Gas- en dampmasker. Zorg ervoor dat u een goedgekeurd / gecertificeerd halfgelaatsmasker of een equivalent ervan gebruikt. Handschoenen.”

Chemicaliën in voedsel

Dan zijn er de toevoegingen in het eten. De lijst met e-nummers is lang. Gelukkig is niet elk e-nummer slecht. Een aantal echter, zoals aspartaam en mononatriumglutamaat (MSG is Engels voor monosodium glutamate), zijn bijzonder slecht voor de gezondheid. Ze staan bekend als excitotoxinen: stoffen die zenuwcellen zo sterk prikkelen dat ze afsterven. Van andere is het bekend dat ze ADHD in de hand kunnen werken.

Terwijl er steeds meer chemicaliën in het eten komen, gaat de kwaliteit van ons voedsel achteruit. De voedingswaarde ervan daalt gestaag. Daarbij eten mensen over het algemeen te weinig vers en gevarieerd.

Steeds meer ziekte

Sinds 1971 is de oorlog tegen kanker aan de gang, maar ondanks het feit dat er biljoenen en biljoenen dollars en euro’s in kankerresearch gepompt is, komt er steeds meer kanker voor. Naast kanker komen ook andere welvaartsziekten, zoals hart- en vaatziekten, obesitas en suikerziekte, in steeds grotere mate voor.

Kennelijk beschikken mensen in het algemeen en dokters in het bijzonder niet over de juiste informatie om de gezondheid van zichzelf respectievelijk hun patiënten te behouden.

Dodelijke leugens. Artsen en patiënten misleid
“Dodelijke leugens. Artsen en patiënten misleid”: vitale informatie voor goede gezondheid. Nu met voorwoord van dokter Hans Moolenburgh sr. (vijfde, geheel herziene en geüpdatete druk uit 2022).

Dodelijke Leugens. Artsen en patiënten misleid  zet onder andere uiteen waarom deze informatie aan uw arts — en dus aan u — onthouden is, maar ook wat de gevolgen van de diverse chemicaliën voor uw gezondheid zijn en de relatie tussen goede voeding en gezondheid. 

Het bevat essentiële informatie voor een toestand van volledig lichamelijk, geestelijk en sociaal welzijn. Kortom: gezondheid, ook voor op uw oude dag.


U kunt helpen!

Vond u dit bericht interessant? Wilt u meer van dit soort informatie? Steun ons door uw donatie!

ValutaBedrag


Hoe kan men chemicaliën in voeding voorkomen? Waarom is de voedingswaarde van levensmiddelen achteruit gegaan? Wat is goede voeding? Hoe herken je een goede arts?

Krijg de feiten. Koop en lees het boek Dodelijke leugens. Artsen en patiënten misleid. Klik nu op de groene knop hieronder.

Direct bestellen

 

Wilt u allereerst een kennismaking? Vraag nu hier gratis het eerste hoofdstuk aan!


Copyright © 2015 C.F. van der Horst, Per Veritatem Vis. Alle Rechten voorbehouden.

Artsen en patiënten misleid