CF van der Horst

Dodelijke leugens. Artsen en patiënten misleid is het debuut van CF van der Horst als auteur. Vanuit zijn achtergrond als fysiotherapeut maakte Van der Horst kennis met de mogelijkheden maar ook met de beperktheid van artsen en medisch handelen en de gevolgen daarvan voor de volksgezondheid.

De auteur over de gezondheidszorg

Van der Horst zegt over zijn ervaringen: “Als student denk je dat je de hele wereld kunt genezen. In de praktijk blijkt echter dat je voor een grote groep mensen relatief weinig kunt doen en genezen hoort daar al helemaal niet bij. Dat zet je aan het denken. Dan kijk je naar de algehele tendens en zie je dat er steeds meer chronische ziekten ontstaan, zoals kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en obesitas, om er een paar te noemen.  Dat zijn kennelijk zaken waar de geneeskunde geen antwoord op heeft, zelfs niet ter preventie. Als de volksgezondheid verslechtert, weet je dat er structureel iets niet klopt met wat artsen leren in hun opleiding. Dat bevreemdde mij. Daarnaast lees je soms tegenstrijdige voedingsadviezen, de ene keer is iets goed, de andere keer juist weer niet, zodat je op gegeven moment niet meer weet wat je geloven moet. Dat maakte mij nieuwsgierig en ik wilde uitzoeken hoe het nu precies zit. Ik wilde antwoorden en duidelijkheid.”

Antwoorden

Van der Horst kreeg die antwoorden. Zijn zoektocht vergde een jarenlange studie van diverse gezondheidsaspecten van de geneeskunde en de farmaceutische, agrochemische en voedingsmiddelenindustrie. Door zijn grondige benadering was de auteur in staat om feiten van fictie te scheiden. Van der Horst: “Wanneer je  je erin gaat verdiepen, kom je allerlei gegevens tegen. Als je deze verifieert, blijken sommige ervan te kloppen en andere niet. Af en toe val je van je stoel als een officiële richtlijn voor de volksgezondheid nauwelijks wetenschappelijke onderbouwing blijkt te hebben. Vervolgens wil je begrijpen, hoe het komt dat een dergelijke richtlijn dan toch geaccepteerd is. Verder zoeken trekt dan een beerput open. Als je wilt weten hoe zaken exact in elkaar steken, kun je niet klakkeloos accepteren wat je leest of hoort, ook al komt het uit officiële kanalen. Je zult de informatie moeten herleiden naar de bron en naar harde feiten.  Al zijn deze af en toe moeilijk te geloven, ze maken wel heel veel duidelijk. Je gaat verbanden zien. Je snapt wat er niet klopt en waarom. Dan begrijp je ook hoe het komt dat steeds meer mensen chronische ziekten krijgen.  En wat belangrijker is, doordat je dat snapt, kun je de kans verkleinen dat je zelf of je familie dat soort ziekten krijgt.”CF van der Horst, auteurZijn nauwkeurig onderzoek en heldere schrijfstijl  maken CF van der Horst tot een veelbelovend auteur. Kenmerkend voor de schrijver is dat hij niet alleen inzicht verschaft in en verbanden legt tussen misstanden in de bovengenoemde onderwerpen, maar ook oplossingen ervoor aandraagt. Deze elementen vormen Dodelijke leugens. Artsen en patiënten misleid tot een opmerkelijk en prettig leesbaar boek dat door een ieder voor wie gezondheid een belangrijk thema is, als naslagwerk gebruikt zal worden.

Op 25 oktober 2015 gaf de auteur een interview aan gezondheidsnieuws radio. U kunt het hieronder beluisteren.

De naam C.F. van der Horst is een pseudoniem. Na een jarenlang verblijf in de Verenigde Staten van Amerika is de schrijver weer terug in Nederland, alwaar hij zich inzet voor een betere maatschappij.


Vraagt u zich ook af waarom de gezondheidszorg onbetaalbaar is? Wat doen stoffen zoals aspartaam en msg met je lijf? Hoe komt het dat de voedingswaarde van onze levensmiddelen zo gedaald is en wat zijn hiervan de gevolgen voor uw gezondheid?

Krijg de feiten. Koop en lees het boek Dodelijke leugens. Artsen en patiënten misleid. Klik nu op de groene knop hieronder.

Direct bestellen

Wilt u eerst met C.F. van der Horst als auteur kennismaken? Vraag nu gratis het eerste hoofdstuk aan!


Copyright © 2015 Per Veritatem Vis. Alle Rechten voorbehouden.

Artsen en patiënten misleid